Terassin portaat

Kesäloman alussa siirrettiin muutama huonekalu mökkityömaalle, ja nyt onkin pari viikkoa mennyt mökillä lomaillessa. Eihän täällä likikään valmista ole, mutta yöpyminen onnistuu ja perusmukavuudet ovat käytössä. 

Loman aikana olen askarrellut terassin portaita ja viimeistellyt Drop – altaan asennusta. Aloitin porrasprojektin kiinnittämällä 48 x 145 lankun kallioon pilarikenkien avulla. Tämän päälle kiinnitin saman kokoisesta lankusta tehdyt porrasjuoksut, ja juoksujen päälle ruuvasin kolmiotuet askelmille.

Paljun eteen tein kulman, jotta portaiden päätyyn ei tarvitse tehdä kaidetta. Tuo aiheuttikin aika paljon päänvaivaa, ja pitipä mieliin palautella peruskoulutason trigonometriaakin.


Alimman portaan päätyyn upotin Ikean rosterialtaan jalkojen huuhtomisvadiksi. Portaat päällystin samalla lehtikuusilaudalla kuin terassinkin, samoin verhoilin paljun rungon sivut. 

Tyttären kanssa siivottiin rappujen ja viime kesänä tehdyn kulkusillan välinen kallio, joka ainakin toistaiseksi toimii polkuna rantaan. Yksi syvempi monttu täytyy täyttää parilla lapiollisella betonia.

Rappujen toiseen reunaan tulee palamaton taso tyylikkäälle Loimu ulkotulisijalle, joten kaiteita ei terassille tarvita.

2 comments

 1. Andrej Engelhardt · 21 elokuun, 2016

  Hei, upean näköistä jälkeä olette saaneet aikaiseksi, onneksi olkoon! Meillä valmistui viime vuonna vastaava projekti (Plushuvila + Sauna) josta olemme nyt viime talvena ja tänä kesänä saaneet nauttia pihatöiden lomassa.

  Olisin kysynyt minkälaisen lasituksen valitsitte kesäkeittiöönne ? Itse olemme miettineet lasittaa talomme päädyssä sijaitsevan katetun terassin mutta suurin osa valmistajista ovat aivan törkeän kalliita.

  Samaten kysyin mitä mieltä olette drop -altaasta. Olemme vähän kahden vaiheilla valitako Drop vai ”perinteinen” poreallas joiden design ei kuitenkaan ole siitä kauneimmasta päästä.

  Ystävällisin terveisin,

  A. Engelhardt

  Tykkää

  • Rolle · 22 elokuun, 2016

   Moi, kiitos kommenteista. Terassilasituksen (kuten kaikki muutkin projektin lasit) toimitti paikallinen Ukin lasi ja kehys.(http://www.ukinlasi.fi/) Valitsimme lopulta karmilliset liukulasit tiiviyden takia, vaikka ulkonäöllisesti karmiton olisi miellyttänyt enemmän. Toki tummennettu lasi ja mustat karmit nyt ei niin paljoa haittaa. Kysyin aikanaan kahdesta muustakin paikkaa tarjouksen, mutta tämä oli hinta / laatusuhteeltaan ehdottomasti paras.

   Drop altaaseen olemme olleet tyytyväisiä. Designin takia tuo hankittiin, mutta tuotteen laatuvaikutelma muutenkin on erinomainen. Istuma ergonomia on hyvä ja lämmityskamina on tehokas. Samoin lisävarusteena tilattu eristys ja lämpökansi toimivat kesäkeleissä ainakin hyvin.
   Led valaistus kaikkine värisävyineen ja vaihtuvine valoineen on hieman lelun oloinen ja varsin tarpeeton.
   Suodattimen lähdöt altaasta ei ole ehkä aivan viimeisen päälle mietitty, sillä pumppu ei ilme pohjalle painuneita eikä pinnassa kelluvia roskia. Isossa uima-altaassahan suodatinpumppu imee sekä pinta-, että pohjakaivosta, jolloin roskat saadaan suodattimeen.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s