Puita pinoon

Arkkitehti kävi tontilla ja oli rakennusten paikoista samoilla linjoilla kuin kaavainsinööri 80-luvulla. Päärakennus kallion päälle ja sauna rantaan, tontin koillisnurkkaan. Ensimmäisiä luonnosversioita saatiin viikkoa ennen pääsiäistä. Asemapiirrustus luonnoksissa on lähellä lopullista, joten voimme aloittaa tontin raivaustyöt. Pääsiäisviikolla allekirjoitin sähkö-, vesi- ja viemärisopparit. Viemäriurakoitsija on valmis aloittamaan hommat vaikka heti, joten pitkäperjantaina alkoi vihdoin tapahtua tontilla jotain konkreettista.

Rouvan isä on pitkän linjan harrastelijametsuri. Hän toimi pääurakoitsijana ja itse keskityin pääsääntöisesti puiden karsimiseen, ja välttelin itseni telomista moottorisahalla. Tavoitteena oli raivata väylä vesi- ja viemäriputkia varten sekä kaataa puut tiepohjalta. Tonttihan on hoitamatonta rantakalliolla kasvavaa peikkometsää, joten puut ovat sekalaista kitukasvuista käkkyrää, joista ei saa mitään polttopuita hyödyllisempää.

Kunnallistekniikan reitti tontille kulkee kahden naapuritontin kautta. Molemmat rajanaapurit suhtautuivat asiaan erittäin positiivisesti ja antoivat luvan raivata kaivurin mentävän reitin mailleen. Puiden kaato aloitettiin siis naapurin mailta, kuten suomalaiskansalliseen tapaan kuuluu.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s